Eteläisessä Suomessa päästään vielä nauttimaan keskiyön jälkeen tähtitaivaan tapahtumista, mutta Pohjois-Suomessa yöt alkavat olla kuun puolivälistä alkaen jo liian valoisia. Utsjoella viimeinen pimeä yö on 10.4. ja Oulun korkeudella 24.4.
Keskiyöllä Otava – ja koko Ison Karhun tähdistö – on aivan taivaan laella. Karhun asento on epätavallisempi: sen tassut sojottavat lounaaseen ja häntä (kauhan varsi) kaakkoon. Hännän kaarta alas seuraamalla päädytään kirkkaaseen Karhunvartijan Arcturus –tähteen ja edelleen Neitsyen Spica –tähteen. Vielä alemmas kaarta jatkamalla löytää horisontin läheltä Korpin tähdistön. Karhunvartijan vasemmalla puolella idässä on Pohjan kruunu, himmeiden tähtien muodostama kaari ja siitä edelleen vasemmalle hieman ihmishahmoa muistuttava Herkuleen tähtikuvio. Kesäkolmion ylimmät tähdet Lyran Vega ja Joutsenen Deneb ovat matalalla koillisessa. Kolmion alin tähti, Kotkan Altair, nousee vasta aamuyön puolella. Leijonan tähdistö on Ison Karhun alapuolella etelässä. Kaksosten kirkkaimmat tähdet Castor ja Pollux loistavat lännessä ja niiden oikealla puolella Ajomies Capella-tähtineen.
Aamuyöllä ennen päivänkoittoa taivaalla näkyy tähdistöjä, jotka eivät ole muina aikoina nähtävissä. Lähellä horisonttia etelässä näkyy Vaa’an tähdistö sekä Skorpionin tähdistön yläosat. Lounaassa Neitsyen ja Leijonan alapuolella näkyvät Korpin lisäksi Malja, Sekstantti ja Vesikäärme horisontin tuntumassa.
Huhtikuussa edes jotenkin näkyviä planeettoja ovat vain Venus, Mars ja Jupiter Muut planeetat ovat Auringon suunnassa eikä niitä sen vuoksi pysty näkemään. Venus on aamutaivaalla, se nousee avain tunnin ennen aurinkoa ja on lähellä horisonttia. Mars on kuun alussa etelässä illan pimennyttyä melko korkealla, mutta loppukuusta jo matalammalla länsilounaassa. Aluksi Mars on Kaksosten tähdistössä mutta siirtyy 13.4. Krapuun. Jupiter on illan pimennyttyä länsilounaassa Härän tähdistössä. Uranuksen voi löytää hyvillä kiikareilla Härän tähdistöstä lännestä melko matalalta.
Täysikuu on 13.4. , jolloin Kuu on Neitsyen tähdistössä. Kapea kuunsirppi näkyy illan hämärryttyä matalalla luoteessa 28.4.
Aurinko on kuun alussa Kaloissa ja siirtyy Oinaan tähdistöön 19.4.
Kasvava Kuu kulkee 1./2.4. Plejadien tähtijoukon editse puolen yön jälkeen. Yöllä 2./3.4. Kuu on lähellä Jupiteria. Yöllä 5./6.4. kasvava kuperakuu on Marsin lähellä. Illalla ja alkuyöstä 30.4./1.5. kasvava Kuu on Jupiterin lähellä,
Lyridien tähdenlentoparvi on aktiivinen 14.-30.4., ja sen maksimi on 22.4. Tähdenlentoja kannattaa tarkkailla eteläisessä Suomessa yöllä.
Huhtikuuta kutsutaan usein halokuukaudeksi, sillä silloin voi nähdä haloilmiöitä lähes päivittäin. Usein voi nähdä myös hienoja halonäytelmiä. Kannattaa aina katsahtaa Auringon tai Kuun suuntaan ja peittää kyseinen valonlähde vaikka sormella ja tutkailla ympäröivää taivasta!